29 antwoorden
 1. Stef
  Stef zegt:

  Afgelopen week examen SDEN-niveau 1 gedaan. Ben zelf niet zo’n wijndrinker, maar voor mijn baan goed om er meer over te weten en ook heel interessant. Fons gaf goede en duidelijke uitleg en had altijd een duidelijk antwoord op vragen met een leuke anekdote oid. Bedankt Fons

 2. Edwin van Outersterp
  Edwin van Outersterp zegt:

  Dank Fons voor je deskundige uitleg over SDEN 2. Je legt alles rustig en duidelijk uit. Veel geleerd en geproefd. Op naar SDEN 3 volgend jaar. gr Edwin

 3. Fons Tünnissen
  Fons Tünnissen zegt:

  Joost, wat een leuk bericht, dat maakt mij vrolijk, dank!! Uiteraard wil ik ook jou bedanken voor je aanwezigheid, bij zowel niveau 2 als niveau 3. We houden contact en succes met je wijnposts. Gr Fons

 4. Joost
  Joost zegt:

  Na de Oorkonde heb ik dit jaar via Fons het Wijnbrevet gehaald. En ik kijk terug op een zeer leuke, gezellig en leerzame periode waarvan ik het ook jammer vind dat het nu is afgelopen. Maar de liefhebberij voor wijn gaat door en dat vlammetje is door Fons aangewakkerd. Zijn lessen zitten vol met interessante info, een geintje tussendoor en natuurlijk fijne wijnen en proeftips. Aanrader om bij deze wijndocent aan te kloppen. Gegarandeerd succes!

 5. Danny Westland
  Danny Westland zegt:

  Samen met 5 vrienden hebben wij deze wijncursus (inclusief startersbox) aangeschaft en tijdens een weekend weg, buiten op het terras, gevolgd. Ik kan niet anders zeggen dan dat het op en top genieten was. Leuk om de kennis en kunde achter wijn te leren kennen. Hierdoor ga je heel anders naar wijn kijken en proeven. De reacties van mijn vrienden waren enthousiast en we hebben 2 hele leuke avonden gehad. Vooral de aromawijzer was een toegevoegde waarde!

 6. Alie
  Alie zegt:

  Een wijncursus cadeau gekregen. Als niet wijnkenner een bijzondere stap. Het was een mooie ervaring. Fons heeft met veel passie en kennis mij veel geleerd over wijn. De cursus SDEN1 was interessant, ongedwongen en zeer leerzaam. De manier waarop Fons over wijn spreekt werkt inspirerend. Een aanrader voor zowel de niet wijnkenner als de ervaren wijnkenner.

 7. Esther de Wit
  Esther de Wit zegt:

  Ik heb de online cursus SDEN van Fons gevolgd. Samen met vrienden ongedwongen verdeeld over 4 avonden die voor ons het beste uitkwamen. Fons legt alle stappen van het proeven perfect uit, daarnaast is het pakket wat je thuis gestuurd krijgt echt helemaal compleet, werkelijk alles zit erin. De video’s zijn goed te volgen en Fons deelt leuke wijn feitjes.
  Echt een uitkomst als je meer van wijnen wilt weten en op je eigen moment wil leren!

 8. Roeselien Wekker
  Roeselien Wekker zegt:

  Fons & Wijn wanneer je het woord passie in het woordenboek zou opzoeken zou daar vast het woord : Fons kunnen staan. Wijn is meer dan een hobby Of iets wat je ervaart bij het eten

  Wanneer je een online wijncursus bij Fons volgt, wat ik heb gedaan, wordt je echt meegenomen in wereld van kennis over wijn. Fons heeft de gunfactor waardoor ik ook echt wilde luisteren
  Mijn vrienden en ik hebben met veel plezier je online wijncursus gevolgd die er niet alleen heel professioneel uitzag maar ook heel divers was in het palet aan smaken van de 12 verschillende wijnen.

  Fons ik wil je bedanken dat je zelfs in een tijd dat we weinig konden vanwege de lockdown ik en mijn vrienden door jou een geweldig verbindende avond hebben beleefd.

  ***En we hebben de wijn, ondanks jouw advies helaas niet uitgespuugd.

 9. Robert en Paula
  Robert en Paula zegt:

  Nu al twee cursussen gevolgd en hopelijk starten wij binnenkort met de derde. In een heel ontspannen sfeer en met veel kennis van zaken weet Fons ons het een ander bij te brengen en vooral te laten proeven/ontdekken. Hartstikke leuk en een aanrader voor iedereen die beetje of juist heel veel van wijn wil weten en genieten.

 10. Frédérique Rath
  Frédérique Rath zegt:

  Op 9/6 & 30/6 een hele leuke informele wijncursus gehad.

  Fons kan het heel prettig met liefde en enthousiasme overbrengen!!
  Fons is rustig en duidelijk in communicatie!!!
  Op naar SDEN2

 11. Joolandaa Proseccoow
  Joolandaa Proseccoow zegt:

  Wijncursus kado : )
  Van mijn man een leuk en origineel kado gekregen, de kadobon van Fons & Wijn voor de cursus SDEN1. 2 leuke, gezellige en leerzame avonden tezamen met andere cursisten lekker wijnen geproefd en proberen te omschrijven. Fons zijn aanstekelijke enthousiasme en het behalen van mijn wijnbrevet maakt het tot een onvergetelijke kado.
  Groetjes, Joolandaa Proseccoow

 12. Bram
  Bram zegt:

  Recentelijk de SDEN1 cursus bij Fons gedaan. Ik ben al 35 jaar een wijndrinker en dacht wel het een en ander te weten. Ik heb nieuwe wijnen en druiven ontdekt , waarvan ik in eerste instantie deze wijnen links zou laten liggen. Fons geeft je andere inzichten in wijnen en weet iedereen te enthousiasmeren. Fantastisch cursus. Ik ga zeker de SDEN2 cursus bij Fons volgen. Proost!!

 13. Ariën
  Ariën zegt:

  Wijnproeverij
  Onder enthousiaste begeleiding van Fons onze kennis van wijn en zijn diverse smaken vergroot. Het is zeker voor herhaling vatbaar. We kijken nu anders naar wijn.
  Beste Fons, bedankt namens de medewerkers van long-revalidatie Merem Hilversum.

 14. Ron Moest'l
  Ron Moest'l zegt:

  Afgelopen dinsdagavond de leuke en interessante wijncursus SDEN1 afgerond bij Fons & Wijn met een erkend wijnvignet. Lekker ruiken, walsen en proeven onder de enthousiaste begeleiding van Fons Tünnissen. Een echte aanrader en meer dan de moeite waard, leuk om zelf te doen of kado te geven : ) Ron Moest’l uit Hilversum.

 15. Carolien van Winsen
  Carolien van Winsen zegt:

  Wijn- en Champagneproeverij
  Fons heeft me geholpen met de organisatie van ons jaarlijkse bedrijfsuitje. Op diverse prachtige locaties heeft hij ons de kunst van het wijn- en champagneproeven bijgebracht. Bedankt Fons, jouw enthousiasme en professionele begeleiding heeft ervoor gezorgd dat het een onvergetelijke dag was!

 16. Louis Ras
  Louis Ras zegt:

  Cursus SDEN 1
  Geweldig leuke cursus die uitnodigt om verder te gaan. Fonds is altijd genegen om je van advies te dienen over wijn, wijnboeken enz. Wat ik ook niet onvermeld wil laten is, dat hij ook beschikt over een gezonde dosis humor. Ik heb mij in ieder geval ingeschreven voor SDEN 2, groet Louis

 17. Hinse Fokker
  Hinse Fokker zegt:

  SDEN-3
  Leerzame en leuke cursus. Veel geleerd en geproefd. Door de informele sfeer die Fons creëert is de theorie zeer toegankelijk. Hierdoor kon ik met vertrouwen het examen doen.
  Fons, bedankt voor de lessen!

 18. Wibo Plijnaar
  Wibo Plijnaar zegt:

  Sden 2
  Omdat er in onze stad (Amersfoort) geen wijncursus werd georganiseerd zijn mijn broer en ik helemaal naar Hilversum gereden. Daar hebben wij geen spijt van! Fons was ook zo flexibel om op een andere dag de lessen te verzorgen. De volgende cursus “wijn en spijs” gaan wij zeker bij Fons volgen!

 19. PIm Schwitters
  PIm Schwitters zegt:

  SDEN2 bijFons
  Met veel plezier de cursus SDEN2 gevolgd en nog geslaagd voor het examen ook! :-) Mede dankzij het proeven tijdens de les alle vier de proefvaren goed. Daar ligt Fons zijn passie duidelijk ook, hoe je de wijn en het karakter van de druiven kunt leren herkennen. Lessen zijn erg prettig opgezet en informeel, met goede uitleg van de theorie. Dank Fons!

 20. Jeanine Brink
  Jeanine Brink zegt:

  Zo doe je dat: wijn drinken!
  Een beetje onzeker, maar wel vol verwachting de wijncursus SDEN 1 bij Fons begonnen. En inderdaad, voor je het weet word je door Fons meegezogen in de wereld van deze verrukkelijke drank. Door de kennis van en passie voor wijn, en de kunst van Fons om dit door te geven, krijg je daadwerkelijk de smaak te pakken. Al ruikend, proevend, luisterend en lezend blijk je dan ineens iets van wijn te weten. Na met goed gevolg het examen afgelegd te hebben, ben je dan ook nog eens in het bezit gekomen van het SDEN 1 Wijnvignet. En trots dat je dan bent!

 21. Mark Thor
  Mark Thor zegt:

  Leuke cursus SDEN1
  Onlangs de tweedaagse wijncursus SDEN1 bij Fons gevolgd. Door zijn enthousiasme, kennis en fijne manier van les geven heb ik veel over wijn geleerd en is het enthousiasme overgeslagen. Ik kijk er naar uit om aan deel twee te beginnen! Groetjes Mark

 22. Hilly Spinhoven
  Hilly Spinhoven zegt:

  Wij hebben de cursus Wijnvignet bij Fons gevolgd. Dat waren 2 leerzame, gezellige en bijzonder goed verzorgde avonden. Met prima wijnen en heerlijke kaasjes en hapjes. We wisten al het een en ander van wijn, maar in deze cursus wordt alles helder op een rij gezet en het boekje dat je krijgt is een handig naslagwerkje. Fons heeft een passie voor wijnen en kan hier veel en enthousiast over vertellen. Hij gaf ons ook goede tips voor de wijnen in onze vakantiestreek (Sardinië).

 23. Boyd Jacobs
  Boyd Jacobs zegt:

  Wat een leuke en inspirerende wijncursus; ik heb veel opgestoken en dat in een aangename en ontspannen sfeer. Wij hebben veel wijnen geproefd en op alle vragen heeft Fons een antwoord, ik stond versteld van zijn wijnkennis. Door zijn enthousiasme en natuurtalent van kennisoverdracht gaan we allemaal door naar niveau 2. Echt een aanrader!
  Boyd Jacobs, Huizen

 24. Theo Janssen
  Theo Janssen zegt:

  Super leuke en leerzame wijncursus gehad bij de wijncursus Fons & Wijn. Ik weet nu wat van wijn. Fons heeft het in geuren en kleuren gebracht met veel smaak. Het enthousiasme straalt er vanaf bij Fons! Hartelijk bedankt Fons. Theo Janssen uit Ede.

 25. Maaike Geurts
  Maaike Geurts zegt:

  Onlangs heb ik samen met een groepje vrienden een wijnproeverij georganiseerd. Hiervoor hebben wij Fons van Fons & Wijn uitgenodigd. Fons heeft ons meegenomen op ontdekkingsreis van heerlijke wijnen gecombineerd met een bijpassend hapje. De passie voor wijnen en de kennis van wijnen valt direct op. Het was voor ons een nieuwe ervaring en hebben zeker wat meer kennis opgedaan. Wij hebben het ervaren als een topavond met veel humor en gezelligheid en gaan het zeker weten nog een keer doen.
  Bedankt Fons! Maaike Geurts, Huissen

 26. Bastiaan van Dijk
  Bastiaan van Dijk zegt:

  Interessant, ongedwongen en bijzonder leerzaam, zo heb ik het volgen van de wijncursus SDEN1 bij FONS&WIJN; ervaren. De passie waarmee Fons zijn wijnkennis overdraagt, werkt inspirerend. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over wijn!

 27. Ron Staal
  Ron Staal zegt:

  Als gewone wijndrinker wilde ik meer weten over wijn. Na het volgen van de wijncursus bij Fons & Wijn benader ik wijn anders; ik kijk meer en ruik vaker aan mijn wijnglas en haal nu meer smaak uit wijn. Door het enthousiasme van Fons is het selecteren, kopen, kijken, ruiken en proeven elke dag weer een feestje. Trots op mijn wijnvignet. Ron Staal, Almere

 28. Dinesh Binda
  Dinesh Binda zegt:

  Cursus SDEN1 bij Fons
  Met veel plezier wijncursus deel 1 afgerond. Voor de gewone wijndrinker zeker een aanrader om meer over wijn te leren. Fons legt met enthousiasme uit, is gastvrij en neemt tijd voor je vragen. Heb ook meteen zin in deel 2!

 29. Anja Woltman
  Anja Woltman zegt:

  Deze week de 1ste wijncursus bij Fons & Wijn afgesloten met een heus examen. Ik vond het een hele leerzame en vooral leuke cursus.
  Heerlijke wijnen geproefd, en genoten van het enthousiasme en de enorme kennis van Fons.
  Ik verheug me al op de vervolgcursus. Groet Anja Woltman, Nederhorst de Berg

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Laat uw recensie achter